[Prawo autorskie] Stare czasopisma
Moderator:Global Moderator
Jak się ma prawo autorskie do starych czasopism. Mam kilkaset czasopism (w większości miesięczniki) o tematyce komputerowej. Większość wydawnictw już nie istnieje. Co w takiej sytuacji mówi prawo autorskie? Czy mozna udostępnić takie pisma? Szkoda by było się nie podzielić.
Odp: [Prawo autorskie] Stare czasopisma
Prawa autorskie jak najbardziej posiadają wydawcy (lub ich pełnomocnicy). Z praktyki jednak wiem, że jeżeli są to czasopisma o przeterminowanych informacjach (np. techniczne) raczej nie będziecie za to ścigani
Ale wiadomo jak to z prawem, jak ktoś nie będzie chciał aby były publikowane ich czasopisma - to znajdzie sposób aby wam to wybić z głowy.

Ale wiadomo jak to z prawem, jak ktoś nie będzie chciał aby były publikowane ich czasopisma - to znajdzie sposób aby wam to wybić z głowy.
Świat czytników ebook Nowości ze świata urządzeń, katalog czytników oraz porównywarka.
Prawo autorskie Stare czasopisma
Podstawowe roznice znam. Chodzi mi raczej o interakcje tych praw - czy moze byc tak, ze jedna rzecz jest chroniona jednoczesnie przez prawo patentowe i autorskie?