Czytnik TFT. Funkcje takiego czytnika.
Moderator:Global Moderator
-
- Nowy
Co taki czytnik poza tym, że można na nim czytać, posiada? Chodzi mi o to, czy taki czytnik pozawala na odtwarzanie muzyki, instalowanie aplikacji, odtwarzanie filmów itp. Czy jest to urządzenie ograniczone do podstawowych funkcji jakimi jest wyświetlanie ebooków w różnych formatach? Nie miałem styczności z takimi urządzeniami, ale wydaje mi się, że skoro jest to kolorowy ekran to chyba można więcej na nim zrobić niż tylko czytać.
Odp: Czytnik TFT. Funkcje takiego czytnika.
Wydaje mi się że jak większość urządzań multimedialnych. Na pewno filmy odtworzysz, jakieś aplikacje na pewno uruchomisz. W zależności od systemu jaki jest zaimplementowany w takim urządzeniu.
Zgadza się. Wszystko zależy od systemu jaki jest zainstalowany na danym urządzeniu. Jeżeli będzie to jakiś system wbudowany, to raczej będziesz ograniczony do aplikacji zainstalowanych przez producenta. Inaczej sprawa wygląda z systemami ogólnodostępnymi jak linux czy android. Tam masz możliwość instalacji innych programów (o ile producent nie zablokował takiej opcji).
Jeśli decyduje się na jakiś czytnik który ma system android mogę na niego wtedy ściągać aplikacje, gry? I korzystać z nich? Czy on jest stricte do czytania książek, czy może służyć jako tablet?
Crey89, trudno powiedzieć. Jeżeli chodzi o czytniki TFT, to podejrzewam, że są to zwykłe tablety z preinstalowanym oprogramowaniem do czytania książek. To jest tylko moje gdybanie.
Świat czytników ebook Nowości ze świata urządzeń, katalog czytników oraz porównywarka.
Takie czytniki z system android oprócz podstawowych funkcji pozwalają na dużo więcej zależy to od sytemu i możliwości takiego czytnika. Pozwalają oglądać video w dobrej jakości, słuchać muzyki no i przeglądać zdjęci ,zagrać w gry. Są to tablety które udają czytniki.
@Hertia, pamiętajcie o tym, że producenci takich czytników mogą blokować instalację innych programów dotyczy to również czytników z systemem android. Wcale nie jest powiedziane, że jak masz czytnik z androidem to będziesz miał pełny dostęp do wszystkich aplikacji. (tutaj można wymienić model sony prs 650 (ale to jest czytnik e-ink) - jest oparty o android ale niestety nie zainstalujesz innych apek :/)
No niestety masz racje czasami nawet dość sporo tych zabezpieczeń i blokad wszystko zależy od producenta. Chociaż jest nadzieja na to że będzie tego coraz mniej wszystko zależy od użytkowników no i rynku.
A to nie lepiej zamiast czytnik TFT kupić normalnego Tablet który byłby lepszy a miałby takie same funkcje?
Guideline stingy output pharmaceutical
cbd drops for anxiety
best cbd oil cbd spray
<a href="http://cannabisoil-cannabidiol.com">cannabis oil
</a> - cbd dosage for ptsd
cbd in urine
best cbd oil cbd spray
<a href="http://cannabisoil-cannabidiol.com">cannabis oil
</a> - cbd dosage for ptsd
cbd in urine
-
- Nowy
Czytnik TFT Funkcje takiego czytnika
tak w ogole, to chyba nie ten dzial - to nie jest kwestia instalacji Kadu, tylko _zewnetrznego_ modulu... przesiesie ktos?